perjantai 17. lokakuuta 2014

Crosskart - hauskanpitoa ja vauhdin hurmaa!

Crosskart on suosiota kasvattava urheilulaji, jota voi harrastaa tai kokeilla yksin ja kaveriporukalla. Suomessa on monia alan harrastajia ja lajin parissa järjestetään erilaisia crosskart kilpailuja. Laji soveltuu kuitenkin myös esimerkiksi työ- tai polttariporukalle ryhmähengen nostattamiseen.

Crosskart ammattilaisille


Crosskartissa käytettävät autot ovat kevyitä, 312 kiloisia, putkirunkoisia autoja, jotka on varustettu moottoripyörän moottorilla. Auton keveys yhdistettynä moottoripyörän moottoriin tekee crosskart-ajoneuvosta erittäin nopean. Crosskart onkin tällä hetkellä nopein radoilla ajettava kulkupeli: siinä on 150 hevosvoimaa ja se kiihtyy 0-100km/h 3,5 sekunnissa! Crosskart-auton ajettavuus on hyvä, sillä siinä on nopea ohjaus sekä suorakytkentälaatikko, joka nopeuttaa vaihteiden vaihtoa. Auton kehitystyössä on ollut mukana rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz.

Ennen menestyneiden suomalaisten rallitähtien tie menestykseen on kulkenut kartingin kautta. Crosskart toimii hyvänä ponnahduslautana nuorille kuljettajille, jotka ovat kiinnostuneet kilpa-ajosta rallityyliin, sillä crosskartissa pääsee kehittämään taitojaan etenkin sorateillä. Crosskartia voi ajaa sorateiden lisäksi myös muilla alustoilla, kuten lumella ja jäällä.

Crosskartia voi myös vain kokeilla


Crosskart on toki myös hauska vaihtoehto päivän piristykseksi. Lajia voi kokeilla yksin tai kaveriporukalla ja lajissa pääsee kilpailemaan kavereitaan vastaan rennossa ilmapiirissä.  Kokeilussa hauskanpito on tärkeintä ja vauhdin huuman voi kokea turvallisesti.  Aiempaa kokemusta lajiin ei tarvitse ja ajon aikana jokaisen taidot kehittyvät.

Useimmiten lajin kokeilu alkaa kalustoon tutustumisella ja turvaohjeiden läpikäynnillä, jotta asiakas saisi kokemuksesta mahdollisimman paljon irti. Tämän jälkeen rataan tutustutaan ammattilaisen kyydissä ja samalla suunnitellaan ajolinjoja. Kolmannessa vaiheessa pääsee itse ratin taakse revittelemään radalla ja kilpailemaan muita vastaan.

Suomessa on useita palveluntarjoajia ja crosskartia voi ajaa ympäri vuoden. Lajia pääsee kokeilemaan esimerkiksi Hyvinkäällä ja Tampereella.

Lue myös artikkelimme  "Crosskart".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti